Znamenitosti

Znamenitosti

Znamenitosti Budve - Budva je primorski grad na Jadranskom moru u Crnoj Gori. Grad ima oko 18.000 stanovnika i sjedište je opštine Budva. Područje oko grada, duž obale, poznato je i kao Budvanska rivijera. Rivijera je centar crnogorskog turizma, i poznata po peščanim plažama, noćnom životu. Značajni turistički objekti se nalaze unutar zidina starog grada Budve iz XV vijeka. U blizini Budve nalazi se turistički centar Bečići. Budva je stara oko 3.450 godina i jedan je od najstarijih gradova na Jadranskom moru. Prema legendi, osnivač Budve bio je Kadmo, sin feničanskog kralja Agenona, vladar Tebe, muž Aresove i Afroditine kćeri Harmonije. U dubokoj starosti supružnici su bili prisiljeni napustiti grad. Na volovskoj zaprezi (otud naziv Butoe - volovi) došli su u zemlju Ilira i zagospodarili njome. Vjeruje se da se Kadmov i Harmonijin grob nalazi u blizini Epidamna, današnjeg Drača. 

Plaže u Budvi

Plaže u Budvi

Plaže u Budvi - Plaze u Budvi spadaju u red najljepših plaža na Jadranu. Razuđena obala Budvanske rivijere zahvata oko 38 km, a karakterišu je brojne pjeskovite plaže, uvale, zatoni, kameniti rtovi i manja ostrva. Pjeskovite plaze u Budvi prekrivaju dužinu od preko 12 hiljada metara, njihova prosječna širina oko 25 metara, a ukupna površina svih plaža oko 280 hiljada kvadratnih metara. 

Galerija

Galerija

Slike Budve - Budva je svakako najpopularnije ljetovalište u Crnoj Gori i regionu  koja  se još naziva i  Metropolom turizma Crne Gore. Pored dobrog provoda i odmora, Budva takođe može biti jako zanimljiva ukoliko želite da obidjete neke posebne objekte i u upoznate se sa istorijom ovog divnog grada koji spada medju najstarijim gradovima na Jadranu.Takodje ima jako lijepu prirodu, more, plaže...Zaista Budva ima za svakoga šta da ponudi. Dovoljno je samo jednom da je posjetite i prepustite se njenim čarima, i ona će Vas zasigurno osvojiti.

Da vidimo sada zajedno šta bi trebalo da posjetite dok ste na ljetovanju u Budvi.

Vremenska prognoza Budva

Vremenska prognoza Budva

Vremenska prognoza za Budvu - Vremenska prognoza Budva - Vrijeme u Budvi - Vreme u Budvi - Temperatura u Budvi - Dugoročna prognoza za Budvu - Vrijeme Budva - Vreme Budva

Nautička karta Budve

Nautička karta Budve

Budva se nalazi u središtu elitnog  Jadranskog pomorskog turizma. Nautički turizam zauzima značajno mjesto u svim mediteranskim zemljama u zadnjih nekoliko godina i bilježi rast broja turista koji se opredjeljuju za ovaj vid turizma. Crna Gora se pozicionirala kao turistička destinacija, koja uz veliko prirodno bogatstvo i značajno kulturno-istorijsko nasledje moze da postane lider u ovom vidu turizma. Nautički turizam Crne gore predstavlja još jedan dio slagalice u realizovanju strategije razvoja turizma Crne Gore i crnogorske turističke ponude. Gosti koji dolaze sa brodom da vide Budvu biće zadovoljni uslovima u marini Budva koja predstavlja pravu oazu za Vašu jahtu ili brod. Na ovoj stranici možete pogledati detaljnu nautičku kartu Budve.